October 25, 2018

Ce semnifica Pastele? Vreau sa cred ca toti oamenii, sau cel putin toti romanii au habar de semnificatia acestei sarbatori pe care cu totii o asteptam cu nerabdare, in fiecare an. Ce-i drept, motivele pentru care o asteptam sunt diverse, de la om la om. Putini dintre noi sarbatoresc Pastele pentru ceea ce semnifica, multi fac asta din alte motive cum ar fi: mesele imbelsugate, friptura de miel, cozonaci calzi si prajituri de toare felurile, iesiri la gratar si petreceri in care curge berea si vinul ca intr-un butoi fara fund, intalnirile si revederile cu rudele si prietenii, bucuria zilelor libere si lipsa stresului de la serviciu.

Advertisement

    E adevarat ca acestea sunt cireasa de pe tort si ca nu ai cum sa nu te bucuri de o masa calda alaturi de familie, insa, in unele cazuri, nu se acorda nici cea mai mica atentie sarbatorii religioase, si totul devine un dezmat total, fara a se mai sti din ce motiv a inceput toata distractia si uitand de scopul esential al Pastelui. Apropierea de religie, de rugaciune si de recunostinta devine o indepartare totala. Credeati ca asta e tot?? Nu, nu, e mai rau decat a ignora semnificatia sarbatorii. Unii nici macar nu stiu ceea ce inseamna acest moment cu adevarat. Trist e faptul ca sunt oameni destul de in varsta, cu multi ani traiti pe pamant, suficienti pentru a afla cateva informatii minime despre sarbatoarea Pastelui.

E greu de crezut cum acestia nu cunosc importanta sarbatorii, dar in schimb merg regulat la biserica, sunt nelipsiti la desfasurarea slujbelor. Oare ce fac in timpul acestora? Mi-e greu sa cred ca isi scot ipod-ul din poseta si incep sa asculte muzica. Asadar, pentru cei care merg uneori la biserica, mai ciuliti din cand urechile, poate, cine stie, auziti ceva nou, cum ar fi …ce se sarbatoreste de Paste.

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


SURSA: VAXpopuli

 

Comments are closed.

ro