October 25, 2018

Acest om are o pasiune pentru motoare dusa la extrem! A tinut motorul turat pana cand teava de esapament a atins o temperatura foarte ridicata. Metalul este atat de incins incat poate atinge temperatura de topire, iar gazele de evacuare prezinta o imagine ca si cum ar fi o flacara de autogen. Foarte periculos fiind insa, deoarece poate cauza arsuri grave si, de asemenea, va influenta foarte mult pierderea calitatii materialului din care este confectionata toba de esapament. Acest lucru a fost posibil prin inlocuirea combustibilului standard cu un combustibil de o putere calorica foarte mare. Vor aparea efecte negative si asupra motorului, intrucat lucreaza la o turatie foarte mare, actiune mult depasita fata de valorile nominale ale proiectului de constructie.

Advertisement

    Un alt caz asemanator putem intalni si la cei care adauga benzina in amestec cu motorina in interiorul rezervorului la autoturisme destinate cu consum diesel. Urmarea acestei actiuni creste considerabil turatia motorului si, implicit, puterea autoturismului. Foarte periculos insa este faptul ca un aport prea mare de benzina va face ca motorul sa atinga peste 5000 de rotatii pe minut, greseala care poate duce la avarierea foarte grava a motorului, urmata de explozia blocului motor, ruperea bratului bielei, deformarea arborelui cotit si spargerea capului pistonului.

Actiunile de tuning sau alte modificari trebuie facute de specialisti, pentru a conferi atat siguranta conducatorului cat si buna functionare a motorului si pentru a asigura deplasarea in conditii optime si evitarea eventualelor accidente. Acest om insa sfideaza regulile si face experimente cu motorul sau, fara a se gandi la siguranta sa si la pericolele la care se expune!

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

No Comments

Leave a Comment

ro