October 25, 2018

Jocul este un instinct primordial, o activitate recreationala pentru toate fiintele, indiferent ca vorbim de oameni sau animale. Aceasta este o forma de exprimare, o activitate fundamentala a cunoasterii care nu doar relaxeaza, ci si incurajeaza dezvoltarea simturilor si a perceptiei lucrurilor din jur.

Advertisement

    Joaca reprezinta cea mai buna destindere si sustine integrarea sociala si dezvoltarea abilitatii de a comunica si de a relationa cu cei din jur, abilitate necesara oricarei fiinte. Animalele se joaca intre ele pentru a stabili o conexiune si a isi defini relatia in mediul in care duc o viata comuna. Se intampla foarte des ca animalele care au crescut de mici impreuna sa dezvolte afectiune unele pentru celelalte, chiar daca sunt extrem de diferite intre ele, ba chiar sa se creeze o apropiere aparte intre acestea, manifestate prin grija si atentie acordata si nevoia de a oferi protectie celui mai fragil, mai mic, sau fara posibilitatea de a se apara. Este putin ciudat sa vezi o oaie cum se joaca exact ca un catel, sarind de bucurie si fiind nerabdatoare ca prietenul ei sa ii raspunda cu aceeasi moneda.

Este admirabila prietenia intre animale, dezinteresata si pura, ceea ce intalnim mai rar la oameni. Nu mai vorbim de faptul ca e foarte haios cum oaia se joaca cu cainele voios, topaind si alergand mai ceva ca acesta, bucuria pe care aceasta o arata noi nu o realizam de obicei, ci consideram animalele ca fiind lipsite de semnimente. Ei, iata ca nu e asa, iar urmatoarea data cand interactionezi cu un animal ar fi bine sa te gandesti si la ceea ce acesta simte.

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

Comments are closed.

ro