October 25, 2018

Suntem inconjurati tot timpul de lucruri pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, lucruri absolut uimitoare, ce reprezinta miracolele ascunse ale lumii. Ne-am obisnuit sa traim in rutina, sa ne afundam in stresul si problemele de zi cu zi, fara a acorda din cand in cand atentie minunatei naturi, ce ne surprinde din ce in ce mai mult cu maretia si perfectiunea sa. Tehnologia din ziua de azi ne permite sa evluam prin o mai buna intelegere a lumii nevazute.

Advertisement

    Unele lucruri pot fi analizate doar daca au o miscare sau o reactie pe care omul o poate percepe natural, in felul acesta, accesul la informatii despre natura si tot ceea ce face parte din ea este extrem de limitat. Aici intervin tehnologiile moderne care pot altera sau modifica acest timp de observare. Unele lucruri au o miscare prea inceata pentru a le putea analiza, cum ar fi miscarea plantelor, procesul de crestere al acestora, altele sunt prea rapide pentru a le putea intelege, cum ar fi miscarea pasarilor sau a insectelor in zbor. Dimensiunea lucrurilor este din nou un factor foarte important pentru a le intelege. Tehnologia a intervenit si in acest caz in crearea imaginilor miscoscopice sau, dimpotriva, analiza unor procese ce au loc la o scara mult mai mare. Exista in ziua de azi aparate care reusesc sa mareasca pana la un milion de ori o imagine, iar rezultatele sunt uimitoare, facandu-ne sa descoperim lucruri noi despre lumea in care traim, dandu-ne informatii pe care nu le puteam afla fara ajutorul lor.

Tehnologia face posibil sa realizam descoperiri inedite si ne schimba perspectiva asupra lumii. Natura ne invata cum sa gasim raspunsuri la multe din problemele si enigmele pe care le avem, iar oamenii de stiinta cred ca explorarea ei prin metode moderne poate duce la vindecarea bolilor in viitor, sau chiar posibilitatea schimbarii ADN-ului. Raspunsurile stau in fata noastra, ascunse in natura, trebuie doar sa le cautam si sa le punem cap la cap!

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


SURSA: TEDtalksDirector

 

Comments are closed.

ro