October 25, 2018

Hamsterii sunt animale de companie din ce in ce mai preferate in ultimii ani, deoarece nu necesita multe resurse pentru a-l ingriji. Timpul alocat pentru a-i crea conditii bune este destul de restrans, nu mananca foarte mult, mancarea nu este foarte costisitoare, nu ocupa spatiu prea mare si este destul de silentios. Este un animal de companie preferat de copii, fiind prietenos si tare ragalas, provocand bucurie mai ales celor mici atunci cand se joaca cu el sau cand ii analizeaza stangaciile.

Advertisement

    Hamsterul este timid la inceput si sperios, insa, cu timpul, se invata cu prezenta omului, daca cel din urma ii acorda suficienta atentie. Este un animal nocturn, din fire foarte curios, noaptea fiind cel mai activ, explorand imprejurimile, iar ziua petrecand-o in majoritatea timpului dormind. Cei care au sau au avut vreodata hamsteri stiu bine cat de amuzanti sunt si cat de des fac lucruri traznite, de care noi radem copios, insa pentru micile animalute reprezinta adevarate strategii gandite pentru a atinge diverse obiective. Se stie ca hamsterii adora sa stranga resurse de hrana si tot timpul tind sa-si imbunatateasca locul in care traiesc. Se expun la riscuri mari cand isi cauta hrana si provin din medii aride, desertice, in care gaseau extrem de rar de mancare, de aceea ei colectau tot ceea ce gaseau pentru a face provizii ce urmau a fi consumate pe o perioada mai lunga de timp.

Cu alte cuvinte, cata hrana gasesc, atat incearca sa depoziteze in buzunarele speciale cu care sunt dotati. Insa hamsterul asta intrece orice masura! Nu numai ca e extrem de haios atunci cand se chinuie ca indese toti morcovii in buzunare, dar e incredibil cat de nesatul si calic poate fi! Desi este hranit tot timpul, pentru acesta nu exista prea multi morcovi. Nu o sa crezi cati morcovi poate sa duca in falci si cum se misca cu ei in gura. Ma intreb in cat timp o sa scape de ei…

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

Comments are closed.

ro