TUTORIALE PHOTOSHOP

Curs 5 Photoshop – Schimbarea culorii unui element dintr-o poza, pastrand in acelasi timp si nuantele.

Am ajus si la cursul 5 de Photoshop. Azi Vom vorbi cum sa schimbam culoarea unei zone dintr-o imagine culoarea la haine, la masini, la peretii unei camere dar pastrand si trecerile de culoare din acea zona.

Aceasta se face cu unealta Color Replacement ce are diferite optiuni.

Optiunea Hue va face schimbarea mai suava iar optiunea Color va face ca trecerea sa fie mai pronutata

Marind optiunea Tolarance culoare de selectie aplicata va fi mai pronuntata. Optiunea antialiasing va face ca marginile sa aibe treceri line.

Sa trecem la treaba.

Pornim de la poza initiala .

Untitled-1

Pasul 1. Selectam conturul bluzei .Alegem unealta  Magic Wand si aplicam pe bluza.

Aceasta va selecta un contur asemanator plecand de la culoare selectata. Daca marim toleranta suprafata selectata va fi mai mare dar s-ar putea ca selectia sa aleaga si alte culori adiacente. Cel mai bine lasam tolarannta 33 si tinem apasat pe Shift si aplicam de mai multe ori Magic wand pana cand se va selecta toata zona care dorim sa ii schimbam culoarea,

 p1

Pasul 2 . Aplicam Color replacement pe zona selectata.

Copiem selectia, cream un nou layer si ii dam paste. Alegem din Color Picker noua culoare.  Selectam unealta Color Replacement dar alegem  size de 60px pentru a se mari raza uneltei. Aplicam pe noul layer pana cand toata zona isi va schimba culoarea cu cea noua.

p7

Acum avem o noua imagine iar bluza are noua culoare. In functie de optiunile de la Color Replacement putem face ca trecerea sa fie mai lina sau mai brutala la noua culoare. Daca trecerea e brutala nu va mai lua in calcul nuantele din jur si le va direct cu noua  culoare, ceea ce face ca in final sa pierdem din detalii.

p3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *