TUTORIALE PHOTOSHOP

Curs 3 Photoshop – Cum creezi poze circulare plecand de la panorama

Banuiesc ca ati vazut pe internet unele poze  cu planetete in miniatura avand  orase, case, locuitori. Aceste poze iti iau ochii si par a fi facute cu camera profesionale. In realitate, ele sunt facute in Photoshop plecand de la o poza panorama 360 grade si se pot inplementa in doar 5 minute.

 

Untitled-8

Cum e posibil ? Pai simplu, va voi detalia pasii mai jos.

Primul pas. Alegerea corecta a fotografiei panoramice.

Cand veti alege  fotografia de inceput, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

–        Pozele panoramice trebuie sa aibe raportul de cel putin 2:1 ( sa fie de doua ori mai lungi decat inalte). Cu cat  mai  lungi, cu atat mai bine.

–        Partea de sus a pozei  ( 25%  ) e bine sa aibe culori deschise si preferabil sa fie de o singura culoare : (ex: cerul)

–        Partea de jos a pozei e bine sa aibe putine detalii ( nisip, asfalt , apa ). Zona acesta va fi centru planetei si va fi distorsionata.

–        Partea din stanga si partea din dreapta a pozei trebuie sa potriveasca ca sa se poate uni. E bine de la inceput sa alegeti panoramele de 360 grade.

Untitled-84

Pasul 2. Redimensiunea si rotirea pozei.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il facem e sa pregatim poza pentru filtrul Polar. El va face toata treaba. Dar mai intai trebuie sa o facem perfect patrata. Alegem din meniuri Select Image -> Image size. Deselectam Constrain Proporties si setam la height aceeasi valoare ca si la width. Urmatorul pas e sa rotim imaginea cu 180 grade. Alegem Image -> Rotate Canvas -> 180

Imaginea ar trebui sa arate ca cea de mai jos.

Untitled-83Untitled-82

 

Pasul 3 . Aplicarea filtrului Polar.

Acest pas este cel mai simplu, selectand din Filtre -> Distort -> Polar Coordinates din meniu , poza se va transorma intr-un mic glog.

Putem roti daca vrem poza la 90% din Edit -> Transform -> Rotate 90

Untitled-8

Imaginea finala este spectaculoasa, usor de realizat  (pierdeti doar 5 minute din pretiosul dumneavoastra timp) si accesand in Photoshop doar cateva comenzi.

Sper ca v-a placut acest curs de Photoshop. Aveti jos, spre exemplificare, alte poze pe care le-am realizat pornind de la imaginea panoramica.

Untitled-71 Untitled-7

Untitled-61 Untitled-6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *