October 25, 2018

Te-ai plictisit sa stai prea mult la semafor? Cele cateva masini care asteapta la stop ti se par prea multe? Te grabesti si nu ai rabdare sa se faca verde? Un chinez ar rade cu gura pana la urechi daca te-ar vedea! Iata cum se traverseaza in China strada, printre miile de oameni, masini si alte vehicule. Observam ca nu se gesticuleaza, nu se tipa, nu exista nemultumiri si totul se face cu rabdare! Foarte multa rabdare!

Advertisement

    Acesti oameni se conformeaza situatiei si isi fac loc printre ceilalti participanti la trafic fara a-si cere drepturile, cum se intampla la noi, si culmea este ca rata accidentelor este mai mica, deoarece acestia, spre deosebire de romani, se uita in jur atunci cand trec strada! Macar atat sa ii invete aceasta viata aglomerata in care trebuie sa incerci sa iti gasesti drumul trecand pe langa ceilalti, dar fara sa ii deranjezi in acelasi timp. Ma intreb oare cum s-ar descurca romanii nostri daca ar fi lasati o zi in asemenea orase aglomerate, unde asteptarea si rabdarea este o calitate pe care trebuie neaparat sa o indeplinesti ca sa poti supravietui si sa-ti poti desfasura activitatile cu usurinta. Cel mai probabil pe strazi s-ar crea un haos si s-ar opri toti in mijloc sa dezbata care a avut prioritate si care nu.

Luam exemplu de la acesti oameni care au invatat sa se respecte si sa traiasca intr-un asemenea mediu aglomerat. Adaptabilitatea chinezilor la asemenea conditii este demonstrata prin faptul ca sunt niste oameni activi, ce isi croiesc drumul lor intr-o mare de oameni. Nu uita, drumul e lung pana pe partea cealalta a strazii!

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

No Comments

Leave a Comment

ro