ARTICOLE GENERALE

Cui ii este frica de inaltimi? Va puteti testa cu structura de sticla “Step into the Void” din Alpii Francezi

In ceea ce ma priveste, nu stiu sigur daca am rau de inaltime sau vertigo cum ii zic englezii sau americanii. Nu as baga mana in foc nici ca am, nici ca nu am. Am aflat acum cateva minute cum pot afla: o adevarata provocare pentru cei care vor sa se cunoasca pe sine insisi. Ceva….Senzational, pitoresc, unic, once in a life as spune…Hai ca ma opresc din adjective si dau un o poza.

 c1

 

Senzational, nu-i asa? Un fel de telecabina de-a noastra, de la Babele, facuta exclusiv din sticla. Termenul mai exact este de Skywalk – eu as traduce-o in romana drept “Dansul norilor”, nu stiu daca are echivalent in dulcea noastra limba romaneasca. Te face sa urci pana la 1,035 meters (3,396 picioare pentru americani), deasupra pitorescului varf Aiguille du Midi. E un fel de lift imens, facut numai din sticla transparenta, de 12 mm (1/2 inch) care iti da o senzatia unica: aceea ca poti merge in aer. Ca in visele noastre cele mai frumoase din copilarie.

Si apropos de visele frumoase din copilarie: in ceea ce ma priveste, nu am mai visat ca zbor sau ca levitez un pic deasupra pamantului de cand aveam vreo 14 ani. Am facut un chestionar si a reiesit ca majoritatea prietenilor mei nici macar nu isi mai amintesc ce viseaza, iar doar unul inca mai viseaza ca zboara.

c3

Asa ca, poate daca as ajunge in acest loc, as ajunge din nou sa visez frumos…

c2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *