ARTICOLE GENERALE

Barbatii de azi, mai putin masculini decat odinioara? Poate ca nu…

Cum v-am mai zis, imi place sa-i contrazic pe ceilalti. Uneori sunt cam incisiv si ironic, dar m-am saturat de preconceptii cat cuprinde. Si cand aud clasicul: “barbatii din ziua de azi nu mai sunt ce-a fost”, imi infloreste un zambet in coltul gurii….

De ce asta? Pai hai sa dam cateva exemple pe care le consider eu foarte concludente…. Iata cum arata faimosul Robert Devereux, al doilea duce de Essex, un favorit al Elisababetei I…In zilele noastre, l-am putea clasifica drept “macho”?  Totusi, pe atunci avea ceva succes la femei. Plete in vant, corp de balerina, picioruse zvelte…O incantare a ochiului, pentru femeile din ziua de azi….

 s1

 

Uitati cum isi expune piciorusul, cea mai descoperita parte a corpului masculin. Pe atunci, muschii nu

erau asa la moda, cel putin nu muschii bratelor, spatelui sau zona pieptului, ca la greci, de exemplu. Piciorul era cea mai putin ascunsa parte a corpului masculin, care infierbanta mintea femeilor elisabetane.

Cat despre accesoriile purtate de barbati…Wow…Uitati finetea acestui cercelus de perla la urechea mult stimatului Raleigh…Ce sa mai zicem de nasturei si de gulerasul atent apretat…O sotie fantastic de harnica ar fi trebuit sa aiba, nu? Ce sa mai zicem ca, in diferite portrete, i-a sugerat pictorului sa-i faca ochii albastri, in altii caprui…Sa vada cum ii sta mai bine.

 

 

 

s2 s3

 

Oare de cate ori se uitau acesti barbate in oglinda zilnic, ma intreb? Cat de studiate le erau atitudinea si miscarile?

Ma opresc aici din argumentatie, cei pe care nici aceste exemple nu i-au convins, nu stiu ce i-ar putea cu adevarat convinge ca notiunile de masculin si feminim se mai schimba din epoca in epoca si ca faza cu pierderea masculinitatii la barbati si scaderea testosteronului datorita dietei si alte bazaconii sunt niste gaselnite moderne.

Femei, iubiti-va barbatii asa cum sunt. Iubirea voastra ii face mai barbati decat o haina sau mersul la sala. Hai c-am zis-o si  pe asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *