December 17, 2017

Trenul cu levitatie magnetica, sau Maglev, este cel mai rapid din lume la momentul de fata, deplasarea lui realizandu-se fara a se face contact cu sina. Viteza foarte mare se obtine din puterea impresionanta a campului magnetic creat intre sina si tren, ceea ce si face posibila levitatia lui.

Advertisement

   Acesta a fost dat in folosinta mai intai in China, apoi in Japonia, existand proiecte de marire a infrastructurii ce se intind pe 20 de ani, fiind posibil sa uneasca destinatii ce se afla la distante foarte mari. Super trenul magnetic este, teoretic, capabil sa atinga 3500 km/h in conditiile unui tunel cu vacuum, insa momentan, in conditii normale s-a depasit viteza de 500 km/h, fiind, oricum, una impresionanta, scutind pasagerii de ore intregi de calatorie.

Trenul se misca datorita fluxului de curent alternativ, avand un sistem de electomagneti care ii asigura deplasarea. In momentul in care se doreste franarea, se inverseaza directia campului magnetic. In viitor, se doreste realizarea unui prototip care poate depasi viteza unui avion, in conditiile in care ar circula printr-un tunel presurizat, ceea ce ar revolutiona total transportul de pasageri.

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

Comments are closed.

ro