September 2, 2018

O nava militara din Rusia intra pe plaja plina de oameni, in mod neasteptat! Acestia intra in panica sau cel putin sunt intrigati de aparitia ei din larg, chiar in timp ce petreceau o zi de relaxare la malul marii, in care nu ar fi trebuit sa existe astfel de evenimente care sa le strice dispozitia sau chiar peisajul. Se crede ca rusii au facut aceasta manevra de debarcare pentru a se impune si pentru a face o impresie ce releva puterea lor militara celor ce vor urma sa priveasca aceste imagini.

Advertisement

   Nava cu care a intrat pe plaja este o nava militara de asalt, pe perna de aer. Aceasta se poate deplasa atat pe apa cat si pe uscat, detinand ventilatoare puternice care creeaza jeturi de aer refulat cu presiune mare, directionate pe suprafata apei sau solului. Deplasarea in plan orizontal se realizeaza printr-un sistem de propulsie cu elice aeriene, fie prin propulsie reactiva cu jet. Acestea sunt folosite in mod special pentru manevre de debarcare rapide, au o viteza destul de mare de deplasare si un consum de combustibil redus. Navele militare pe perna de aer pot transporta echipament si tehnica militara, sau trupe militare cu un numar mare de persoane.

Se folosesc adesea in operatiuni militare de urgenta sau salvare, deplasandu-se rapid si mult mai usor in locuri inaccesibile sau greu accesibile altor tipuri de nave, cum ar fi ape cu adancimi mici sau teren accidentat. Rusii au fost printre primii care au implementat folosirea unor astfel de nave, asadar nu ne mai mira faptul ca le folosesc in proportie mare in operatiuni.

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

Comments are closed.

ro