October 25, 2018

Cat curaj trebuie sa ai ca sa faci asa ceva? Doi oameni fura mancarea unor gheparzi, chiar dupa ce animalele au prins prada! Practic le iau mancarea de sub nas in timp ce acestia se pregatesc sa o devoreze, dupa ce au depus mari eforturi sa prinda prada. Acest comportament este intalnit destul de des intre animale, insa, mai nou, oamenii au invatat din ceea ce vad la animale si au inceput sa le copieze tacticile! Cei doi barbati au urmarit de la distanta scena in care gheparzii cei flamanzi au alergat o antilopa.

Advertisement

   Dupa ce gheparzii au facut toate eforturile sa o prinda, au incercat sa o mute intr-un loc unde o pot devora in liniste, la loc sigur. Atunci oamenii au inceput sa se apropie in acest joc mortal, in care si-au asumat un risc incredibil. Acestia folosesc tehnica intimidarii animalului, practic, neavand niciun mijloc de atac sau aparare, doar niste nuiele pe care le folosesc pentru a se impune in fata animalului. Acestia trebuie sa le arate ca le sunt superiori, pentru a ceda si a abandona prada in favoarea oamenilor, lucru pe care il si fac, intr-un final, dupa ce o lupta stransa are loc intre cele doua tabere. Daca pana acum am considerat ca animalele sunt mai periculoase, iata ca aceasta este dovada ca oamenii sunt cele mai periculoase fiinte, ei reusind sa modifice echilibrul natural al lucrurilor.

Cercetatorii sustin ca aceasta tehnica a oamenilor este din ce in ce mai des intalnita in salbaticie, acest lucru afectand grav populatiile de gheparzi, ducand chiar la extintia lor. Asta se intampla cand oamenii si animalele impart aceeasi hrana, din nefericire.

  Textele aflate pe acest site sunt strict proprietatea autorului. Acestea reprezinta fapte reale sau fapte imaginate cu scopul de a va distra. In cazul in care doriti sa preluati articole din cadrul acestui site va rugam sa ne contactati.


 

Comments are closed.

ro